Kristianstads kommun hjälper Svenskarnas parti, nekar övriga utmanare hjälp

Kristianstads kommun har hjälpt Svenskarnas parti att distribuera ut valsedlar till vallokalerna. Samtidigt har man nekat alla andra politiska uppstickare samma hjälp.

- Vi har en aktivist som kört 27 mil för att få ut valsedlar till alla vallokaler, säger Daniel Wimhed, sekreterare i Piratpartiet Skåne. Kommunen erbjöd sig först att hjälpa till med detta, men drog sedan tillbaka sitt erbjudande. Jag är chockad över att de trots detta hjälpt det nazistiska Svenskarnas parti med valsedlar, men inte oss.

Kommunerna är inte skyldiga att distribuera valsedlar för politiska utmanarpartier, men Torbjörn Wester i Piratpartiets partiledning bedömer att ca 20 % av kommunerna ändå ställer upp med detta när de tillfrågas.

- Den valsedelscirkus som vi kan se i de flesta kommuner i landet måste få ett slut, säger Torbjörn Wester. Det enda rimliga är att kommunerna får ansvaret att distribuera valsedlar för alla partier som ställer upp i val. När Piratpartiet, Feministiskt initiativ och andra uppstickare springer om varandra för att få ut sina valsedlar blir det lätt hänt att principen om likabehandling rubbas när tjänstemän beslutar om hur de bäst ska hjälpa till.

Kontakt
Daniel Wimhed
Sekreterare Piratpartiet Skåne
Tel. 070-867 65 61

Torbjörn Wester
Piratpartiets partiledning
Tel. 072-325 56 78

Om Piratpartiet

Piratpartiet är Sveriges mest framtidsinriktade politiska parti. Partiet har sedan starten 2006 fokuserat på integritet, kultur och kunskap, och svarar på de frågor de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.

I Europaparlamentsvalet 2009 fick Piratpartiet 7,1% av rösterna, vilket gav partiet två parlamentsplatser. Piratpartiet har idag över 50 aktiva systerorganisationer runt om i världen med folkvalda representanter i bland annat Tyskland, Island, Kroatien, Katalonien och Österrike.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/kristianstads-kommun-hjaelper-svenskarnas-parti-nekar-oevriga-utmanare-hjaelp-1053954?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>