Kyss-protest i Norrköping mot Svenskarnas parti

Imorgon tisdag kommer det nazistiska Svenskarnas parti på besök till Norrköping. Piratpartiet kommer att protestera mot nazismen med en kyssprotest.

Torbjörn Wester, ordförande för Piratpartiet i Norrköping, är gift och har barn med en politisk flykting från Kongo-Kinshasa, Indira Wester, som tvingades fly från sitt hemland efter att ha blivit en frontfigur i protesterna mot valfusket i presidentvalet 2011.

- Det har aldrig varit viktigare att stå upp för alla människors lika
värde, säger Torbjörn Wester.
Min fru och min lilla dotter är en daglig påminnelse för mig om betydelsen av en asylpolitik som utgår från individers rättighet att söka skydd
från förföljelse.

Klockan 09:30 imorgon kommer Torbjörn och Indira Wester att kyssas utanför rådhuset som en protest mot nazism, intolerans och hat, och för ett fritt och öppet samhälle. Även deras åtta veckor gamla mulattdotter Selma kommer att få följa med i barnvagn.

- Piratpartiet tar avstånd från alla våldsamma protester. Även politiska grupper med avskyvärda åsikter måste ha rätt att demonstrera. Det är ju bland annat försvaret för det demokratiska samhället som skiljer oss från dem, säger Torbjörn Wester. Det är därför vi anordnar en fredlig kyssprotest.

- Vår kärlek är en miljon gånger starkare än deras hat, avslutar Indira Wester.

Plats: Utanför Rådhuset
Tid: Tisdag 26/8 kl. 09:30

Kontakt
Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping
torbjorn.wester@piratpartiet.se
072-325 56 78

Om Piratpartiet

Piratpartiet är Sveriges mest framtidsinriktade politiska parti. Partiet har sedan starten 2006 fokuserat på integritet, kultur och kunskap, och svarar på de frågor de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.

Piratpartiet har idag över 50 aktiva systerorganisationer runt om i
världen med folkvalda representanter i bland annat Tyskland, Island,
Kroatien, Katalonien och Österrike.

I Norrköping går Piratpartiet till val med ett brett politiskt program, med fokus på fri kollektivtrafik, ökad transparens och fler bostäder.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/kyss-protest-i-norrkoeping-mot-svenskarnas-parti-1043720?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>