Piratpartiet presenterar visselblåsarsajt för Norrköping vid presskonferens

Under de senaste åren har Norrköpings kommunmedborgare tvingats genomlida flera stora kommunala skandaler. Därför bjuder Piratpartiet i Norrköping nu in till en presskonferens där en lokal visselblåsarsajt – Norrköpingleaks – kommer att presenteras, tillsammans med ett politiskt program för större öppenhet och transparens.

Tid: Fredag 22 augusti kl. 09:30.
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan på Nya Rådstugugatan 11. (Karta)

Några exempel på de senaste årens skandaler:

  • Sveriges Televisions Uppdrag Granskning avslöjade en mutad tjänsteman på stadsbyggnadskontoret.
  • Folkbladet avslöjade att sysselsatta i kommunala arbetsmarknadsprojekt tvingades till kroppsvisitationer, med motiveringen att de kom från kulturer där man ”inte kan skilja på mitt och ditt”.
  • Usel kommunal kostandsuppföljning ledde till att kommunen förväntades betala dubbelt så många av skattebetalarnas miljoner som det var planerat för ombyggnaden av Strykbrädan.
  • Norrköpings Tidningar tvingades dra kommunen inför domstol för att få ut offentliga handlingar kring Bråvallafestivalen. När handlingarna publicerades visade det sig att kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist lämnat felaktig information till media.

- Nu får det vara nog med kommunala skandaler, säger Torbjörn Wester, förstanamn på Piratpartiets kommunlista. Vid presskonferensen på fredag kommer vi att presentera ett politiskt program för ökad öppenhet och transparens. Dessutom kommer vi att lansera vår lokala visselblåsarsajt Norrköpingleaks.

Visselblåsarsajten kommer att nås på adressen norrkopingleaks.se.

Inspirationen till visselblåsarsajten kommer från nätsidan Wikileaks som publicerat stora mängder hemligstämlad information.

- Vi är övertygade om att det finns fler lik i garderoben som behöver upp i ljuset. Nu kommer kommunala tjänstemän och vanliga medborgare ha en möjlighet att tipsa anonymt om missförhållanden. Om Piratpartiet kommer in i kommunfullmäktige i september kommer vi att föreslå att kommunen tar över driften av Norrköpingleaks, avslutar Torbjörn Wester.

Presskonferens:
Fredag 22 augusti kl. 09:30.
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan på Nya Rådstugugatan 11. (Karta)

Foto på Torbjörn Wester. Fotograf: Stefan Roudin.

Kontakt
Torbjörn Wester
Ordförande Piratpartiet Norrköping
torbjorn.wester@piratpartiet.se
072-325 56 78

Om Piratpartiet

Piratpartiet är Sveriges mest framtidsinriktade politiska parti. Partiet har sedan starten 2006 fokuserat på integritet, kultur och kunskap, och svarar på de frågor de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.

Piratpartiet har idag över 50 aktiva systerorganisationer runt om i
världen med folkvalda representanter i bland annat Tyskland, Island,
Kroatien, Katalonien och Österrike.

I Norrköping går Piratpartiet till val med ett brett politiskt program, med fokus på fri kollektivtrafik, ökad transparens och fler bostäder.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/piratpartiet-presenterar-visselblaasarsajt-foer-norrkoeping-vid-presskonferens-1042167?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>