Piratpartiet: Politiken ska inte bestämma vad som är bra kultur

Moderaternas Paul Lindvall har lovat att betala bandet Kartellen för att inte spela i Linköping – totalt 70 000 kronor av skattepengar. Piratpartiet ställer sig strängt emot beslutet, och anser att det inte är politikers sak att bestämma vad som är rätt och fel kultur.

- Man kan tycka vad man vill om olika slags musik, men en politiker ska inte ha rätt att bestämma vad folket får höra, säger Anton Nordenfur, Piratpartiets förstanamn till kommunfullmäktige. Moderaterna tycks helt ha missförstått Kartellen, som tydligt tagit avstånd från det våld som de påstås hetsa.

Sedan Lindvall (m) erbjöd sig att betala avbokningskostnaderna har Kartellen meddelat att de gärna spelar gratis. Den s-ledda oppositionen har trots det även de meddelat att de inte vill ta emot dem.

- Musik har en otroligt läkande effekt som behövs i Linköping just nu, speciellt efter dåden i Skäggetorp och den stigande oron, säger Anton Nordenfur. Politiker har alltid gjort sitt för att försöka stoppa ny kultur, och folket kommer alltid att ställa sig mot dem och stå upp för det de älskar.

Piratpartiet ställer upp i kommunfullmäktigevalet den 14 september och säger sig vilja representera en motpol mot den konservativa moralismen.

Kontakt
Anton Nordenfur, förstanamn på kommunlistan
anton.nordenfur@piratpartiet.se
+46 707 496 840

Om Piratpartiet

Piratpartiet är ett ungt men kraftfullt parti, och det enda som tror på Linköpings framtid. I EU-valet 2014 röstade fick de 4% av rösterna i Linköping, och i september satsar de på att ta sig in i kommunfullmäktige.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/piratpartiet-politiken-ska-inte-bestaemma-vad-som-aer-bra-kultur-1039483?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>