Linköping Piratpartiets starkaste kommun

Piratpartiet fick bara 2.2% av rösterna i EU-valet, och förlorade därmed bägge sina mandat i Europaparlamentet. Kommunen där stödet för partiet var som starkast var Linköping, där Piratpartiet tog 4.0% av rösterna.

- Linköping är definitivt en piratstad, säger Anton Nordenfur, ordförande för Piratpartiet i Linköping. Vi har många studenter och av tradition en väldigt stark framtidstro som verkligen lämpar sig för våra progressiva idéer. Det här är utan tvekan en av de mest aktiva städerna.

Partiet var som störst i studentfästet Ryd, där de fick hela 13.7% av rösterna och därmed blev det tredje största partiet efter Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Även Skäggetorp och Berga ligger högt upp på listan över pirattäta områden.

- Nu riktar vi direkt om till kommunvalet i september, fortsätter Anton Nordenfur. Vi behövs verkligen i Linköpings kommunfullmäktige och har helt klart stödet som krävs. Här går vi till val med ett fokus på Linköping som en visionär framtidsstad, en utopi för studenter, forskare och företag.

Kontakt
Anton Nordenfur
Ordförande Piratpartiet Linköping, förstanamn på kommunlistan
anton.nordenfur@piratpartiet.se
+46 707 496 840

Om Piratpartiet

Piratpartiet  är Sveriges mest framtidsinriktade politiska parti. Partiet har sedan starten 2006 fokuserat på integritet, kultur och kunskap, och svarar på de frågor de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.

I Europaparlamentsvalet 2009 fick Piratpartiet 7,1% av rösterna, vilket gav partiet två parlamentsplatser. Piratpartiet är en del av en växande rörelse med systerpartier runt om i Europa och världen. Flera av dessa har folkvalda representanter på lokal och regional nivå.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/linkoeping-piratpartiets-starkaste-kommun-1000205?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>