Piratpartiet ensamma på Trädgårdstorget inför EU-valet

Under helgen ställde Piratpartiet ut sin valstuga på Trädgårdstorget i Linköping inför EU-valet den 25 maj. De andra partierna kommer, men än så länge är piraterna ensamma på torget.

- Intresset för det viktiga EU-valet är tyvärr oerhört lågt, både bland väljarna och bland partierna, säger Anton Nordenfur, ordförande för Piratpartiet i Linköping och själv kandidat till Europaparlamentet.

Förtidsomröstningen till EU-valet börjar på onsdag, men kunskapen om valet är dålig. Piratpartiet, som i förra EU-valet fick 7.1 % av rösterna och som nu kampanjar för att behålla sina mandat, får ta emot många frågor från besökarna.

- Många kommer förbi vår valstuga för att prata politik, men nästan lika många är nyfikna på själva valet, säger Anton Nordenfur. De flesta verkar inte veta om när det är, hur man röstar, eller vad EU faktiskt beslutar om. Det är trist att många inte känner sig informerade om ett så pass viktigt val.

Enligt en Sifoundersökning som släpptes i veckan är det bara 1 av 10 svenskar som känner sig väl informerade om partiernas valprogram, och bara 2 % hade diskuterat EU-valet de senaste veckorna.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/piratpartiet-ensamma-paa-traedgaardstorget-infoer-eu-valet-991232?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>