Rapport: Piratpartiet har levererat i Europaparlamentet

I dag släpper Piratpartiets ledamöter i Europaparlamentet – Christian Engström och Amelia Andersdotter – en rapport som visar vad de uträttat under mandatperioden som gått.

De tre viktigaste segrarna är att ACTA-avtalet besegrades, att parlamentet ställt sig bakom principen om nätneutralitet och att Europaparlamentets gröna grupp har antagit Piratpartiets program för en reformerad upphovsrätt.

Piratpartiet har även stärkt ställningen för alternativa licenser som Creative Commons; stärkt skyddet för personuppgifter i EU:s nya dataskyddspaket; försvarat internetsanvändares rättssäkerhet och skyddat dem mot avstängning från nätet utan föregående rättslig prövning; förbättrat tillgången till böcker för synskadade; tagit strid mot att EU lämnar ut data om våra banktransaktioner till USA – och etablerat ett unikt skydd för yttrandefrihet i varumärkesrätten.

De två ledamöterna har också varit engagerade i många andra frågor som rör internets öppenet, ökad transparens och i Europaparlamentets granskning av massövervakningen.

Som många redan noterat har Piratpartiets strategi – att fokusera på sakfrågor – varit framgångsrik och givit partiet oväntat stort inflytande, för att bara ha två ledamöter.

Enligt den oberoende databasen Political Memory är Piratpartiet bäst bland de svenska partierna på att stödja digitala fri- och rättigheter. Och enligt VoteWatch röstar Piratpartiet i Europaparlamentet sammantaget (även utanför piratfrågorna) mest som de genomsnittliga väljarna önskar.

Piratpartiets parlamentariska verksamhet är ungefär som för ett genomsnittligt svenskt parti, med vissa undantag. Till exempel är Piratpartiet överlägset mest aktivt när det gäller att ställa frågor till EU-kommissionen och ministerrådet.

Christian Engström och Amela Andersdotter har god kontakt med väljarna, till exempel genom sina bloggar. Vad gäller sociala media är Piratpartiet i Europaparlamentet mer än dubbelt så aktivt på Twitter som närmast följande parti.

Rapporten finns som länksatt PDF, med alla referenser, att ladda ner här:
http://www.piratpartiet.se/eu-rapport/index.html samt http://pirater.eu/Engstrom_och_Andersdotter_i_Europaparlamentet-Piratpartiet.pdf

Rapporten ligger även ute som web-sida, här:
http://www.piratpartiet.se/eu-rapport/Engstrom_och_Andersdotter_i_Europaparlamentet-Piratpartiet.pdf samt http://pirater.eu/

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/rapport-piratpartiet-har-levererat-i-europaparlamentet-987182?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>