Piratpartiet kräver att Filippa Reinfeldt ber patienterna om ursäkt

Piratpartiet kräver att Filippa Reinfeldt ska be om ursäkt för hennes uttalande om att människor ska kunna se in till svårt sjuka patienter på Nya Karolinska. I en intervju igår (DN 12/4) gjorde Filippa Reinfeldt (M) ett kritiserat uttalande om det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska.

Reinfeldt sade: ”Det här kommer att bli ett landmärke. Gävlegatan ska gå rakt igenom sjukhusområdet. Folk på trottoarerna kommer att se personalen springa med svårt sjuka i glaskorridorerna ovanför dem. Det är ganska häftigt.”

Uttalandet väckte uppmärksamhet på sociala media under gårdagen och har
mottagit kritik från många privatpersoner. Även Piratpartiet i
Stockholms län är kritiskt.

– Uttalandet är typiskt för Moderaternas auktoritära människosyn. Moderaterna har sedan länge övergivit all respekt för människors grundläggande rättigheter när det gäller den personliga integriteten, säger Deeqo Hussein, kandidat till Stockholms landstingsfullmäktige för Piratpartiet. Att Reinfeldt betraktar intrång i svårt sjuka patienters privatliv som “ganska häftigt” är dock extra uppseendeväckande.

Piratpartiet kräver en ursäkt från Filippa Reinfeldt.

– Det är inte acceptabelt för högsta ansvariga politiker för sjukvården i Stockholm att på detta sätt trampa på patienternas rätt till privatliv. Filippa Reinfeldt måste be om ursäkt till patienterna, avslutar Deeqo Hussein.

Piratpartiet ställer upp i valet till Stockholms landstingsfullmäktige i höst med ett program för att stärka patienternas rätt till integritet.

På bilden: Deeqo Hussein. Fotograf: Jonathan Rieder Lundkvist.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/piratpartiet-kraever-att-filippa-reinfeldt-ber-patienterna-om-ursaekt-984261?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>