Amelia Andersdotter från Piratpartiet nominerad till ordförande för Europeiska Kommissionen.

Amelia Andersdotter, EU-parlamentariker för Piratpartiet, har blivit nominerad till ordförande i Europeiska kommissionen av det europeiska politiska partiet European Pirates. Organisationen samlar ett 20-tal Piratpartier i Europa och valde förutom Amelia Andersdotter även att nominera Peter Sunde, en av grundarna till The Pirate Bay. 

Amelia Andersdotter, som just nu är den yngsta EU-parlamentarikern, spelade en nyckelroll i avslaget av ACTA-avtalet sommaren 2012. 

- Det känns hedrande att bli nominerad till ordförande för Europeiska Kommissionen, säger Amelia Andersdotter. Aldrig har kommissionens ledarskap varit så viktigt för en bra digital framtid för alla som nu. Internet är byggt som en decentralised teknologi där alla kan samarbeta på lika villkor – EU borde vara så också! 

European Pirates motiverar valet att det är en kapabel duo som representerar organisationens värderingar. Med både ungdomlighet och erfarenhet hoppas de att Amelia och Peter kan driva Piratpartiets idéer i både Europaparlamentet och Kommissionen. 

- Jag vill föra visioner och tankar om framtiden, samarbete i EU och samtidig respekt för allas rätt att delta till kommissionens högsta ledarskap. Jag vill vara en ordförande som orkar och vågar backa upp de kommissionärer som tar tuffa politiska strider, som Reding med dataskyddet, Barnier med bankerna, och nästa mandatperiod – den kommissionär som kommer våga ta i upphovsrättsfrågan, säger Amelia Andersdotter. 

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/amelia-andersdotter-fraan-piratpartiet-nominerad-till-ordfoerande-foer-europeiska-kommissionen-980179?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>