Piratpartiet går till val med lokal riksdagslista för Västmanland

Piratpartiet kommer i de flesta valkretsar att gå till val med en central vallista inför riksdagsvalet. Men i Västmanland har partiet lokalt tagit fram en egen lista med tjugo namn.

Några av namnen är gemensamma med rikslistan; på plats 4-6 står de tre toppkandidaterna från riksdagslistan, nämligen partiledare Anna Troberg, EU parlamentariker Amelia Andersdotter och Ung Pirats förbundsordförande Gustav Nipe.

Piratpartiet har breddat sin politik sedan förra valet och har idag även en ekonomiskt politik, samt skol-, vård- och omsorgsfrågor i sitt partiprogram. Men huvudfrågorna är fortfarande en större hänsyn till medborgarnas mänskliga rättigheter, och reformering av näringspolitiken inom immaterialrättens område för att skapa framtidens kunskapssamhälle.

Förstanamn på riksdagslistan för Västmanland är Anders S Lindbäck, 50 år, civilingenjör från Västerås som även står på rikslistan. Förra året ledde han partistyrelses möten som dess sammankallande. Men i år är det partiets valrörelse som kommer först:

- För mig är integritetsfrågan med mycket kostsam massövervakning av vanliga hederliga människor det som bekymrar mig mest. Det krävs internationella överenskommelser för att stoppa massövervakningen. Den hänger ihop med partiets satsning på öppen källkod och bättre IT-system inom offentlig förvaltning. Syftet är att öka medborgarnas rätt till integritet, säger Anders S Lindbäck.

Andranamnet på listan Simon Lindgren, 23 år, aktiv i Ung Pirat säger:

-  Piratpartiet är idag större än hälften av riksdagspartierna i EU-parlamentet och kommer under supervalåret att försvara sin position som ett inflytelserikt parti i EU-valet den 25 maj. EU-valet kan vara språngbrädan som kan få Piratpartiet att komma in lokalt på många platser i landet och kanske även ända in i riksdagen.

I opinionsmätningar ligger Piratpartiet idag på dubbelt så mycket som partiet fick i riksdagsvalet 2010. Partiet har idag ca 1,5 % och lyckas det mobilisera sina väljare från EU-valet 2009 så kan det försvara platserna i EU-parlamentet. Partiet kan då rida på EU-valsvågen och få ett bra utgångsläge inför riksdagsvalet i höst.

Piratpartiet kommer ställa upp i fler val i Västmanland 2014. Förutom de val partiet ställde upp i redan 2010 dvs. valen till riksdagen, Västmanlands landsting och Västerås kommun, kommer partiet även att ställa upp i valet till Sala och Skinnskatteberg kommun.

Länk:
Bilder och ytterligare information om kandidaterna finns på Piratpartiets hemsida: http://vastmanland.piratpartiet.se/kandidater/

(Bilden ovan är på Anders S. Lindbäck. Fotograf behöver ej anges.)

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/piratpartiet-antar-lokal-riksdagslista-foer-vaestmanland-976514?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>