Omröstning i Europaparlamentet hotar nätneutraliteten

Idag röstade parlamentets industriutskott om kommissionens förslag till en Uppkopplad kontinent. Förslaget var kontroversiellt när det kom i september förra året, och piratpartisten Amelia Andersdotter förväntar sig inte att diskussionerna kommer lägga sig innan omröstningarna i parlamentets plenum första veckan i april.

- Industriutskottet har idag röstat för en förvirrad och osammanhängande text som skadar nätneutraliteten i Europa, säger Amelia Andersdotter. Nätneutralitet är principen att alla tjänster och all trafik ska behandlas likadant av telekomoperatören. Mina moderata och liberala kollegor har istället valt en sorts kabel-tv-modell för internet. Vi hoppas att de tänker om innan plenaromröstningarna om två veckor.

- Det är svårt för parlamentet att göra ett bra arbete när kommissionen inte utreder sina förslag. Uppkopplad kontinent har fått kritik både inuti kommissionen och av en i stort sett enig industri för de snabba, stora förändringarna som föreslås. Jag är besviken över att parlamentet låter sig behandlas så här av kommissionen till att börja med, säger Amelia Andersdotter.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/omroestning-i-europaparlamentet-hotar-naetneutraliteten-973706?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>