Europaparlamentet presenterar rapport om massövervakningen

I dag, torsdag eftermiddag, presenteras Europaparlamentets rapport om massövervakningen. Bland annat uppmanas Sverige att se över FRA-lagen, för att försäkra sig om att den inte strider mot Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna.

-Nu blir det svårt för den svenska regeringen att vifta bort vår kritik mot FRA-lagen, säger Christian Engström som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet.

Rapporten upprepar även kravet på att suspendera det så kallade SWIFT-avtalet (TFTP) som ger USA tillgång till data om europeiska banktransaktioner.

-Detta är den linje som vi piratpartister drivit hela tiden, medan de stora partigrupperna svängt fram och tillbaka. Jag ser dagens rapport som en bekräftelse på att våra farhågor varit berättigade, säger Christian Engström.

Rapporten finns att tanka ner här:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fNONSGML%2bCOMPARL%2bPE-526.085%2b02%2bDOC%2bPDF%2bV0%2f%2fEN

Rapporten presenteras officiellt på torsdagens sammanträde med Europaparlamentets utskott för de mänskliga rättigheterna, LIBE.

Sammanträdet streamas live här kl 14:
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/sv/committees/video?event=20140109-1400-COMMITTEE-LIBE

Rapporten kommer nu att beredas i utskottet och därefter att behandlas i Europaparlamentet i plenum under våren.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/piratpartiet/pressreleases/europaparlamentet-presenterar-rapport-om-massoevervakningen-946721?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>