Piratpartiets styrelse om hotet från Rättighetsalliansen

Under helgen har Piratpartiets styrelse haft möte och fått tillfälle att summera tiden sedan Piratpartiet mottog ett brev där Rättighetsalliansen hotade med att vidta rättsliga åtgärder om partiet inte slutade leverera internetaccess till The Pirate Bay. Hotet avvärjdes genom att The Pirate Bay själv valde att hitta två nya internetleverantörer i det norska och det katalanska Piratpartiet. 

Partistyrelsen har under helgen beslutat att partiet ska stötta funktionärer och aktiva som mår dåligt av att ha utsatts för hot eller tvång av Rättighetsalliansen. Partistyrelsen beslutade också att enhälligt ställa sig bakom partiledarens agerande i frågan. Partiet kommer dock inte att vidta några egna rättsliga åtgärder mot Rättighetsalliansen, så som partiledningen tidigare föreslagit.  

– Jag är väldigt glad att styrelsen valt att tydligt markera sitt stöd för de funktionärer och andra aktiva som fått hotet riktat mot sig personligen, säger partiets partiledare, Anna Troberg. Piratpartiet kommer nu att intensifiera sitt politiska arbete för att de som delar kultur och de som arbetar politiskt för att de ska få göra det i framtiden ska slippa att utsättas för liknande hot.

Rättighetsalliansens hot har lett till en rad positiva effekter för piratrörelsen i stort och för piratpartirörelsen i synnerhet. The Pirate Bay lever och har hälsan. Piratpartiet har stärkts med omkring 1 000 nya medlemmar och har dessutom fått medial uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Piratpartierna i Norge och Katalonien har även de fått medlemstillskott och positiv mediauppmärksamhet.

– Rättighetsalliansen ville stänga The Pirate Bay och skada Piratpartiet inför valåret 2014. Det är bara att konstatera att man misslyckades kapitalt med båda, säger Troberg. Det enda de uppnått är att sparka igång Piratpartiets valupptakt med dunder och brak och det tackar vi för.

Source Article from http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/piratpartiet/pressrelease/view/piratpartiets-styrelse-om-hotet-fraan-raettighetsalliansen-842393?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>