2 års villkorlig dom och 40 dagsböter för fildelare i Uppsala

I dag föll domen mot den 60-årige man som i förra veckan stod inför rätta för upphovsrättsbrott i Uppsala. Han döms till 2 års villkorlig dom och 40 dagsböter.

Piratpartiets partiledare är upprörd:

– Det här är en personlig tragedi för den drabbade mannen, säger Troberg. Han har aldrig tidigare varit i klammeri med rättvisan och döms nu oerhört hårt för att han delat med sig av kultur, något som är det finaste man kan göra både för sina medmänniskor och för kulturen. Om man blir dömd för det är det lagen det är fel på, inte människorna.

Piratpartiet närvarade vid rättegången i Uppsala, samt vid rättegången mot den 15-åring som i går stod inför rätta, men friades för upphovsrättsbrott i Göteborg.

– Vi kommer att få se fler rättegångar, säger Troberg. Det är viktigt att de uppmärksammas och inte tillåts ske i det tysta. Därför kommer jag personligen att försöka närvara på så många som möjligt av dem. Det känns viktigt för mig att finnas där.

Även Piratpartiets ungdomsförbund, Ung Pirat, kommer att vara på plats vid dessa rättegångar.

Mer info:
Villkorlig dom för 60-årig fildelare: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=4672142
Sluta straffa fildelare: http://www.dn.se/debatt/sluta-straffa-fildelare

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare Piratpartiet, 010-3333401

Kommentarer

Två år villkorlig dom för fildelning | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället skrev

[…] Anna troberg är upprörd ”Det här är en personlig tragedi för den drabbade mannen. Han har aldrig tidigare varit i klammeri med rättvisan och döms nu oerhört hårt för att han delat med sig av kultur, något som är det finaste man kan göra både för sina medmänniskor och för kulturen. Om man blir dömd för det är det lagen det är fel på, inte människorna.” […]

Två år villkorlig dom för fildelning | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället skrev

[…] Anna troberg är upprörd ”Det här är en personlig tragedi för den drabbade mannen. Han har aldrig tidigare varit i klammeri med rättvisan och döms nu oerhört hårt för att han delat med sig av kultur, något som är det finaste man kan göra både för sina medmänniskor och för kulturen. Om man blir dömd för det är det lagen det är fel på, inte människorna.” […]

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>