Piratpartiet kritiserar pågående polisrazzia

En razzia pågår just nu mot bland annat webbhotellet PRQ i Solna. Webbhotellet inhyser bland annat WikiLeaks servrar. Orsaken sägs vara ett fildelningstillslag. Piratpartiet är starkt kritiska.

— Tolv dagar före valet ser vi hur mycket Reinfeldts vallöfte att inte kriminalisera en hel generation var värt, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Det var exakt det här Alliansen lovade dyrt och heligt att inte göra. Det visar också att de är helt opålitliga i informationspolitiska frågor i detta val.

Den världsberömda webbsajten WikiLeaks har också servrar hos webbhotellet PRQ. Vid polisrazzian den 31 maj 2006 mot samma webbhotell, då målet var The Pirate Bay, så tömde polisen helt enkelt lokalen på allt digitalt som blinkade. Det finns därför skäl att tro att man kommer att göra likadant även denna gång.

— Om det visar sig att polisen har stängt ner nyhetsredaktionen WikiLeaks, säger Falkvinge, så drar det situationen till en helt ny nivå. Då har svenska myndigheter gått över alla grundlagsgränser och vikt sig för amerikanska påtryckningar för att bli av med en obekväm nyhetsredaktion. Då är situationen mycket, mycket allvarlig.

Piratpartiet följer upp med fler pressmeddelanden allteftersom situationen utvecklas.

För mer information:

kontakta Rick Falkvinge (PP), partiledare, 010-3333401
kontakta Anna Troberg (PP), vice partiledare, 010-3333402

Kommentarer

Fredrik L skrev

@ Long Dong Silfer:

Vad dum jag är. Självklart var det så det gick till. Poliserna läste PP:s pressmeddelande och vände på klacken. Det borde jag ha förstått.

Long Dong Silfer skrev

@ Fredrik L

Det kanske var tack vare att så många bloggare började hojta redan medans razzian fortfarande pågick som den inte blev fullskalig och helt tömde lokalen, våra polismyndigheter må vara imkompetenta och/eller korrupta men de och framförallt deras chefer är nog faktiskt uppkopplade medans de jobbar de också…

Fredrik L skrev

Det är förhastat att i ett pressmeddelande göra ogrundade kopplingar till Wikileaks. Det verkar ju inte ens som om poliserna varit inne i serverhallen. Är det inte viktigt att basera uttalandena på fakta?

Man ska inte ropa på vargen för ofta. PP:s höga tonläge skadar mer än gagnar partiet.

Sven skrev

Är det inte dags för en ursäkt nu när anklagelsen/misstanken visade sig vara falsk?

”Vid polisrazzian den 31 maj 2006 mot samma webbhotell, då målet var The Pirate Bay, så tömde polisen helt enkelt lokalen på allt digitalt som blinkade. Det finns därför skäl att tro att man kommer att göra likadant även denna gång.”

Long Dong Silfer skrev

Det här scoopet om en minister involverad i olaglig övervakning efter IB som Rick hintat om att han sitter på inför valspurten, det är väl säkrat på andra servrar hoppas jag? Eller är det verkligen en ren slump att polisen går på Wikileaks server just nu?

Patrik skrev

”Varför behövdes det hela 5 poliser för en så enkel sak”

För att det tar 5 poliser att förstå vad ett ”IP-nummer” är för något?.. :)

Mariam skrev

Hur många poliser krävs det för att lösa ett fall av inbrott (eller misshandel eller hot)?

En: det enda som krävs är en polis som är tillräckligt duktig på att gnälla om hur lite resurser polisen har (läs: vilka prioriteringar polisen har gjort).

Anders (omfrihet) skrev

Hur många poliser krävs det för att få fram en IP-adress?

Fem: en som frågar efter IP-adressen och fyra som visar att man ser allvarligt på brottet.

Micke skrev

Läste på aftonbladet att det var 5 poliser som bad om uppgifter om vem som ägde ett visst ipnummer.
Varför behövdes det hela 5 poliser för en så enkel sak. Så fort det berör fildelning verkar det finns hur mycket folk och resurser som helst.

Erica skrev

Nu skriver svt:
”Polisen lämnade PRQ:s lokaler sedan de hade ställt några frågor om två IP-nummer, berättar PRQ:s chef Mikael Viborg.
Inga beslag gjordes.”
Dom är kanske försiktigare nu…?

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>