Piratskutan kommer till Göteborg

Kring lunch på tisdag kommer Piratskutan Arwen till Gästhamnen, Lilla Bommen, i Göteborg.
Piratskutan är landets vackraste flytande valstuga – en norsk Collin Archer-skuta (galeasriggad), full med pirater, flyers, tshirts, internet, kaffe, te och politik. Här möts gammal teknik med ny: gaffelrigg med trådlöst internet, träskrov med laptops och kompasskurser med blogginlägg.

- Det har varit en spännande resa, och vi har blivit inblåsta och gått igenom några av de häftigaste upplevelserna i våra liv under bara en veckas tid, säger Marie Axelsson riksdagskandidat ombord.

Piratskutan öppnar upp och bjuder in allmänheten för att fråga om Piratpartiet, samtidigt som de bjuder på kaffe, te och internet. Även ett gäng med Göteborgs pirater, och även pirater ifrån närliggande städer, kommer och besöker skutan.

- Vi hoppas på en trevlig och solig dag i Göteborg med mycket folk och massvis med politik och kaffe! säger Egil Möller, kapten och ägare av skutan.

Skutan stannar i hamn två nätter innan den ger sig vidare söderut. Piratskutan har hittills seglat från Strömstad ner längs västkusten och fortsätter efter Göteborg, om vädret tillåter, ner mot Malmö för att därefter vända och gå samma väg upp igen till sin hemmahamn i Asker.
För mer information, kontakta:
Marie Axelsson, riksdagskandidat, tel. 0763 508096
Egil Möller, skeppare och ägare till segelbåten Arwen, tel +4747344024
Officiell segelblogg http://maloki.redhog.org
Twittertag: #piratskutan
Om segelbåten Arwen
Modell: Colin Archer
Längd: 36 fot
Bredd: 3.75m
Motor:  104Hk diesel
Segelareal: ca 100m2
Kojjer: 5
Max fart: 9knop

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>