Piratpartiet lanserar 2022.nu

Idag klockan 12:00 inleds vår bloggserie vid namn 2022.nu , där vi fram till valdagen varje dag publicerar ett inlägg om hur världen skulle kunna se ut år 2022 efter att ha påverkats under tre mandatperioder av Piratpartiets inflytande i Sverige och världen.

– 2022.nu föddes ur viljan att skapa ett mer visionärt samhälle. Genom att utmana personer som brinner för Piratpartiets frågor och låta dessa beskriva hur de tänker sig framtiden vill vi ge läsaren en förståelse för målet med vår politik samt visa att framtidstron är stark inom Piratpartiet, säger Jimmy Callin, initiativtagaren till 2022.nu.

Där andra partier låter ett par personer i central roll formulera hela den vision som partiet har inför framtiden, har vi tagit steget mot ett mer demokratiskt tillvägagångssätt och låtit medlemmarna få ordet. Vi skulle kunna göra det till någonting märkvärdigt eller speciellt, och kalla det nätrots- eller gräsrotsaktivism, men för oss är detta vare sig märkvärdigt eller speciellt. Det är så här vi gör saker, rent generellt.

Du kan se fram emot många briljanta inlägg som beskriver vitt skilda visioner av en bättre framtid. Skilda visioner, men med utgångspunkt från samma grundprinciper: Att information ska vara så fri som möjligt, att ett dynamiskt kulturliv ska uppstå och att rättssäkerheten ska vara garanterad för alla.

– Det talas ofta om att ha en framtidsvision i valrörelsen. Vi har inte bara en – vi har en enorm mångfald av dem, ur ett flertal perspektiv och med ett flertal röster. Vi tror på framtiden, och vi tror på våra medlemmars förmåga att formulera den, säger Anna Troberg, vice partiledare för Piratpartiet.

Framtiden är nämligen redan här och vi kan börja läsa om den från och med idag.

För mer information:

Jimmy Callin , initiativtagare, tel. 070-540 45 14
Anna Troberg, vice partiledare Piratpartiet, 010-3333402
Officiell blogg, 2022.nu
se Piratpartiet Presscenter, http://press.piratpartiet.se, för pressbilder etc

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>