Piratpartiet ger kryptering till Kronprinsessparet

Kronprinsessparet har idag tagit emot datornycklar för att kommunicera krypterat med varandra. Piratpartiet lämnade över gåvan som lysningspresent.

— Kungafamiljen har mer vardagserfarenhet än några andra i landet om värdet av ett privatliv, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Nu när paret ska ingå äktenskap vill vi hjälpa dem att kunna prata med varandra utan att resten av världen kan lägga sig i.

Det var klockan 1020 idag som partiledare Rick Falkvinge och vice partiledare Anna Troberg lämnade över varsin presentask med diskreta USB-nycklar, som innehåller allt som behövs för att kommunicera ospårbart och oavlyssnat.

— Vi demonstrerade i all hast hur Kronprinsessparet kan starta varsin dator från USB-nycklarna och kommunicera med varandra och resten av världen utan att lämna några spår på vare sig datorn eller på nätet, säger Falkvinge.

Tekniskt består USB-minnena av så kallade Live-skivor med Linuxvarianten ”Ubuntu” tillsammans med förkonfigurerade krypteringstunnlar av VPN-typ.

Bilder:

För bilder från lysningens mottagning, se Scanpix som hade fotograf på plats.
För bild på USB-nyckeln, se denna länk (exklusive presentförpackning).

Länkar och referenser:

Linuxvarianten Ubuntu, http://www.ubuntu.com

För mer information:

ring partiledare Rick Falkvinge (PP), 010-3333401
ring vice partiledare Anna Troberg (PP), 010-3333402
se Piratpartiets Presscenter för bilder, logotyp &c.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>