Piratpartiet levererar Pirate Bays bandbredd

Idag, den 18 maj, tog det svenska Piratpartiet över leveransen av bandbredd till fildelningssidan The Pirate Bay. Detta efter att den tyska ISPn Cyberbunker beordrats att koppla bort The Pirate Bay från Internet.

— Vi tröttnade på Hollywoods katt- och råttalek med The Pirate Bay och beslutade oss för att själva erbjuda sidan bandbredd, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Det är dags att ta tjuren vid hornen och stå upp för vad vi anser är en laglig aktivitet.

Piratpartiet levererar bandbredd till hemsidan och sökmotorn The Pirate Bay, medan den tracker och de torrentfiler som tidigare funnits på sidan numera finns på andra ställen. Dessa drabbades heller aldrig av det tyska beslutet.

— Pirate Bay är en söksida, och som sådan är den inte ansvarig för sökresultaten, säger Rick Falkvinge.

— När andra politiker tillsätter utredningar och undviker att hållas till svars, säger Rick Falkvinge, så tar Piratpartiet i stället ansvar och agerar med egna resurser för nationens informationssäkerhet och grundläggande yttrandefrihet. Vi är numera Pirate Bays internetleverantör.

Förslagen att censurera bort The Pirate Bay från internet är ett försök att tysta en av nutidens viktigaste opinionsbildare i frågor som rör medborgerliga friheter och rättigheter på nätet. Det är inget mindre än politisk censur, och något som varje demokratiskt sinnad person måste ta avstånd ifrån.

Piratpartiet stödjer även med andra tjänster rätten till fri kommunikation, genom driften av en anonymiserande Tor-server och proxyservrar till stöd för demokratiaktivister i bland annat Iran.

Länkar och referenser:

Piratpartiets andra tjänster till stöd för internet: http://press.piratpartiet.se/2009/12/18/piratpartiets-julklappar-till-politiska-aktivister-tor-och-piratepad/

För mer information:

ring Rick Falkvinge (PP), partiledare för Piratpartiet, 0708-303600
ring Anna Troberg (PP), vice  partiledare, 0704-676273
se Piratpartiets presswebb, http://press.piratpartiet.se,   för pressbilder med mera

Kommentarer

nuckPreence skrev

Fastened, they requisite to be taught that filing lawsuits is not the guide to be ended piracy. A substitute alternatively, it’s to tinge something in the most fitting scope than piracy. Like still of use. It’s carefully a straws easier to utter iTunes than to search the Internet with unthinking of malware and then crappy inimitability, but if people are expected to meet loads and reversal seeing that ages, it’s not affluent to work. They one would sooner a short together a single till the cows come home when all is said people frame software and Entanglement sites that transmute it ridiculously mild to picaroon, and up the quality. If that happens, then there unshakable be no stopping piracy. But they’re too on the qui vive and horrified of losing. Risks unthreatened to be bewitched!

pics of bug bites

nuckPreence skrev

Fastened, they requisite to be taught that filing lawsuits is not the guide to be ended piracy. A substitute alternatively, it’s to tinge something in the most fitting scope than piracy. Like still of use. It’s carefully a straws easier to utter iTunes than to search the Internet with unthinking of malware and then crappy inimitability, but if people are expected to meet loads and reversal seeing that ages, it’s not affluent to work. They one would sooner a short together a single till the cows come home when all is said people frame software and Entanglement sites that transmute it ridiculously mild to picaroon, and up the quality. If that happens, then there unshakable be no stopping piracy. But they’re too on the qui vive and horrified of losing. Risks unthreatened to be bewitched!

pics of bug bites

Morgan skrev

Strålande att äntligen se ett parti agera.
Här kommer jag att lägga min röst…!

Morgan skrev

Strålande att äntligen se ett parti agera.
Här kommer jag att lägga min röst…!

Patrik skrev

Det värmer hjärtat att se handlingskraft i ett politiskt parti. Trodde faktiskt att det var lika utdött som dinosurier (vilket gammelpartierna ju är). Kämpa vidare så hjälper jag till med en röst:)

Patrik skrev

Det värmer hjärtat att se handlingskraft i ett politiskt parti. Trodde faktiskt att det var lika utdött som dinosurier (vilket gammelpartierna ju är). Kämpa vidare så hjälper jag till med en röst:)

Peter Daimu skrev

Keep it up Pirate Party! The more you press this issue into the mainstream, the more people will understand that the RIAA is trying to propertize the collective imagination. If we let that happen, we will not be long for this world.

Peter Daimu skrev

Keep it up Pirate Party! The more you press this issue into the mainstream, the more people will understand that the RIAA is trying to propertize the collective imagination. If we let that happen, we will not be long for this world.

bra initiativ skrev

piratebay är som sagt en TEKNIK..
INNEHÅLLET står användaren för.

bra initiativ skrev

piratebay är som sagt en TEKNIK..
INNEHÅLLET står användaren för.

Sven skrev

Stupid – as we all know, Pirate Bay is mostly used for stealing movies.

To be their ISP seems like a crime.

Sven skrev

Stupid – as we all know, Pirate Bay is mostly used for stealing movies.

To be their ISP seems like a crime.

Puddy från Seinfeld skrev

Ojojojoj vad desperata PP och TPB har blivit. Dödsfienderna kelar med varandra typ..

Puddy från Seinfeld skrev

Ojojojoj vad desperata PP och TPB har blivit. Dödsfienderna kelar med varandra typ..

Fredrik L skrev

@kras: Säkert. Men den direkta koppling som tidigare saknades mellan organisationerna har nu skapats av PP-ledningen. Det är kanske inte det smartaste man kan göra om man vill hålla isär begreppen.

Fredrik L skrev

@kras: Säkert. Men den direkta koppling som tidigare saknades mellan organisationerna har nu skapats av PP-ledningen. Det är kanske inte det smartaste man kan göra om man vill hålla isär begreppen.

Fredrik L skrev

Ledande piratpartister har nu i ett par år påpekat för media och allmänhet att PP måste hållas isär från TPB. Dagens beslut underlättar ju verkligen boskillnaden. Eller?

Fredrik L skrev

Ledande piratpartister har nu i ett par år påpekat för media och allmänhet att PP måste hållas isär från TPB. Dagens beslut underlättar ju verkligen boskillnaden. Eller?

mikaelnilsson skrev

Robert: vi dirigerar vidare trafik till TPB via vårt nätverk. Varken mer eller mindre.

mikaelnilsson skrev

Robert: vi dirigerar vidare trafik till TPB via vårt nätverk. Varken mer eller mindre.

Lunkan skrev

Så piratpartiet har blivit ISP? Lysande! Levererar ni ADSL så är jag i alla fall på!

Lunkan skrev

Så piratpartiet har blivit ISP? Lysande! Levererar ni ADSL så är jag i alla fall på!

Mållgan skrev

Riddare Beatrice Ark (M) kommer nog ridande med svärdet och kapar förbindelsen även i Sverige.

Mållgan skrev

Riddare Beatrice Ark (M) kommer nog ridande med svärdet och kapar förbindelsen även i Sverige.

Fredrik skrev

Hur ska detta funka i praktiken? Piratpartiet måste ju i sin tur få Internet-anslutning från någonstans. Låt oss säga att ni köper den ifrån Telia, Tele2 och Telenor så har ni de tre stora svenska bakom er… men de kan också tvingas kapa linorna. Såvida ni inte äger en egen nod (som mycket annan viktig trafik måste gå genom) och själv drar kabel till sajten finns där alltid någon tredje part som kan skrämmas till lydnad och strypa er förbindelse.

Fredrik skrev

Hur ska detta funka i praktiken? Piratpartiet måste ju i sin tur få Internet-anslutning från någonstans. Låt oss säga att ni köper den ifrån Telia, Tele2 och Telenor så har ni de tre stora svenska bakom er… men de kan också tvingas kapa linorna. Såvida ni inte äger en egen nod (som mycket annan viktig trafik måste gå genom) och själv drar kabel till sajten finns där alltid någon tredje part som kan skrämmas till lydnad och strypa er förbindelse.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>