Malmöprogrammet

Idag, 15 juli 17:00 på Gustav Adolfs torg, påbörjar Piratpartiet i Malmö sin kampanj ”För Malmöprogrammet”, en serie öppna workshops för intresserade deltagare som har synpunkter och tankar kring EU:s säkerhets- och gränssamarbete.
-Det har pratats jättemycket om Stockholmsprogrammet på internet och bloggar senaste veckan, säger Gustav Nipe från Piratpartiet i Malmö. Vi vill ha Malmöprogrammet, skapat av medborgarna, där medborgarna själva också haft möjlighet att säga sitt om vad säkerhetspolitiken egentligen ska innebära.
Kampanjen för Malmöprogrammet kommer att pågå i två månader med åtminstone två träffar till inplanerade under sommaren.
-Efter kampanjen sammanställer vi resultatet och publicerar det på internet, säger Gustav Nipe.
******************************************************
För mer information om kampanjen, kontakta
Gustav Nipe, Valkretsledare Malmö tfn: 0708765484, gustav.nipe@piratpartiet.se

Johan Bjurebratt, vice valkretsledare tfn: 073-9414103, johan.bjurebratt@piratpartiet.se

Kommentarer

MTH skrev

Hej Amelia. Det var bara en konkret detalj och strävansmål för malmöprogrammet som jag kom på. Får väl diskutera detta vidare på workshop i Uppsala (det verkar ju bli något sådant enl. text ovan) Det vore bra om det kunde meddelas när och var det kommer vara.

MTH

MTH skrev

Hej Amelia. Det var bara en konkret detalj och strävansmål för malmöprogrammet som jag kom på. Får väl diskutera detta vidare på workshop i Uppsala (det verkar ju bli något sådant enl. text ovan) Det vore bra om det kunde meddelas när och var det kommer vara.

MTH

Amelia Andersdotter skrev

@MTH: Hej!

Du borde anordna din egen workshop och kontakta oss med resultaten sen. Vilka konkreta åtgärder borde EU vidta de kommande fem åren? Hur ska EU hantera sina gränser och terrorism på ett bra sätt? Vad behöver vi göra för att stärka rättssäkerheten i det ständigt globaliserade Europa?

Alla måste hjälpas åt med Malmöprogrammet! Hjälp till!

Amelia Andersdotter skrev

@MTH: Hej!

Du borde anordna din egen workshop och kontakta oss med resultaten sen. Vilka konkreta åtgärder borde EU vidta de kommande fem åren? Hur ska EU hantera sina gränser och terrorism på ett bra sätt? Vad behöver vi göra för att stärka rättssäkerheten i det ständigt globaliserade Europa?

Alla måste hjälpas åt med Malmöprogrammet! Hjälp till!

MTH skrev

Heja Malmöprogrammet

Det vore bra om det kunde diskuteras det nya ”panopticon”-samhället. Panopticon kommer från filosoferna Bentham och Foucault. Med panopticon samhälle menar jag ett samhälle som är konstruerat på ett sådant sätt att den vanlige medborgaren inte vet om han eller hon är under bevakning (tänk tex FRA). Tanken bakom detta samhälle är att det skall konstrueras så att medborgaren inte vet om denne är bevakad och på så sätt håller sig i schack (inte gör något olagligt). Men det kommer också till en kostnad för medborgaren. Dess privata sfär blir indragen. Det finns inget hörn för medborgaren att fly till om den behöver det. Integriteten för medborgaren blir på detta sätt kränkt.

Det borde därför (enligt mig) vara en strävan att komma fram till ett samhälle där varje medborgare kan känna sig helt fri från bevakning. Man skulle kunna kalla det en antites till Panopticon. Iden kom från en föreläsning av oskar shultz i någon juridik tidning där han diskuterade detta.

Märk väl att detta inte bara borde handla om FRA utan om alla liknande försök för stat eller privat sektor att kränka en medborgares integritet genom att införa ett panoption samhälle.

MTH

MTH skrev

Heja Malmöprogrammet

Det vore bra om det kunde diskuteras det nya ”panopticon”-samhället. Panopticon kommer från filosoferna Bentham och Foucault. Med panopticon samhälle menar jag ett samhälle som är konstruerat på ett sådant sätt att den vanlige medborgaren inte vet om han eller hon är under bevakning (tänk tex FRA). Tanken bakom detta samhälle är att det skall konstrueras så att medborgaren inte vet om denne är bevakad och på så sätt håller sig i schack (inte gör något olagligt). Men det kommer också till en kostnad för medborgaren. Dess privata sfär blir indragen. Det finns inget hörn för medborgaren att fly till om den behöver det. Integriteten för medborgaren blir på detta sätt kränkt.

Det borde därför (enligt mig) vara en strävan att komma fram till ett samhälle där varje medborgare kan känna sig helt fri från bevakning. Man skulle kunna kalla det en antites till Panopticon. Iden kom från en föreläsning av oskar shultz i någon juridik tidning där han diskuterade detta.

Märk väl att detta inte bara borde handla om FRA utan om alla liknande försök för stat eller privat sektor att kränka en medborgares integritet genom att införa ett panoption samhälle.

MTH

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>