Piratpartiet får 5,1% i EU-valsmätning

För första gången sedan partiet grundades 2006 har Piratpartiet fått över fyra procent i en opinionsundersökning. Enligt den senaste opinionsundersökningen av Synovate får Piratpartiet minst 5,1 % av rösterna i EU-valet den sjunde juni. Detta räcker med god marginal för att ta mandat. I åldersgruppen 18-29 är Piratpartiet näst största parti, i gruppen 30-44 fjärde största.

— Detta är en milstolpe för partiet, och ett bevis på att vi etablerat oss som en politisk kraft för medborgarrätt, kommunikationsfrihet och integritet, säger Christian Engström, förstanamn på partiets EU-kandidatslista.

— Det finns idag ett växande missnöje hos främst ungdomar mot hur repressiv lagstiftning såsom FRA och IPRED ingriper i deras vardag, fortsätter Engström. Ett skyddat privatliv och ett fritt internet är en självklarhet för dem, och vi är beredda att ta kampen för dessa frågor till Bryssels korridorer.

Länkar och referenser:

Dagens Nyheters undersökning

För mer information:

kontakta Rick Falkvinge (PP), partiledare för Piratpartiet, 0708-303600
kontakta Christian Engström (PP), förste vice ordförande, 070-6633780
kontakta Anna Troberg (PP), andra vice ordförande, 0704-676273
se Piratpartiets Pressweb, http://press.piratpartiet.se, för pressbilder och liknande

Kommentarer

Inga kommentarer.