Hem - Piratpartiet
  • Vi behöver fler distributörer av valsedlar!
  • Det viktigaste för oss är att du får vara fri i tanke, ord och handling. Bara så kan vi bygga framtiden ihop.
  • Piratpartiet har visionerna och ställer de nödvändiga frågorna.
  • Alla människor ska ha samma rättigheter och möjligheter.
  • Tiden i skolan ska genomsyras av kreativitet, samarbete och egna initiativ.

opypzmmqysdrinhzalo2

Kyss-protest i Norrköping mot Svenskarnas parti

Imorgon tisdag kommer det nazistiska Svenskarnas parti på besök till Norrköping. Piratpartiet kommer att protestera mot nazismen med en kyssprotest. Torbjörn Wester, ordförande för Piratpartiet i Norrköping, är gift och har barn med en politisk flykting från Kongo-Kinshasa, Indira Wester, som tvingades fly från sitt hemland efter att ha blivit en frontfigur i protesterna mot […]

linkoping

Piratpartiet vill bygga skyskrapor i Linköping

Piratpartiet vill modernisera Linköping och bekämpa bostadsbristen, och tänker därför satsa på en tätare stad med både höghus och skyskrapor. I sitt kampanjmaterial lanserar de nu en vision över framtidens skyline, där flera skyskrapor når högt över Domkyrkans torn. – Vi lever i ett nytt millenium, men Linköpings politiker vill dra oss tillbaka in i […]

torbjorn_235x162

Piratpartiet presenterar visselblåsarsajt för Norrköping vid presskonferens

Under de senaste åren har Norrköpings kommunmedborgare tvingats genomlida flera stora kommunala skandaler. Därför bjuder Piratpartiet i Norrköping nu in till en presskonferens där en lokal visselblåsarsajt – Norrköpingleaks – kommer att presenteras, tillsammans med ett politiskt program för större öppenhet och transparens. Tid: Fredag 22 augusti kl. 09:30. Plats: Studieförbundet Vuxenskolan på Nya Rådstugugatan […]

lanfest_235x162

Piratpartiet och Socialdemokraterna i Vilhelmina anordnar dataspelsfest och debatt

Kontakt Stellan Näslund Ordförande Piratpartiet Vilhelmina 073-088 36 05 stellan.naslund@piratpartiet.se Om Piratpartiet Piratpartiet är Sveriges mest framtidsinriktade politiska parti. Partiet har sedan starten 2006 fokuserat på integritet, kultur och kunskap, och svarar på de frågor de gamla partierna ännu inte förstått att de måste ställa.   I Europaparlamentsvalet 2009 fick Piratpartiet 7,1% av rösterna, vilket […]

Följ oss i sociala medier

FRA-motståndet har inte tystnat

Den folkpartistiska riksdagsledamoten Camilla Lindberg sa i programmet Gomorron Sverige i SVT1 i morse att FRA-lagen nu är acceptabel, och att hon har alla kritiker med sig. Uppgiften dementeras med kraft av både organisationen StoppaFRAlagen.nu och Piratpartiet.

- Det grundläggande problemet är och förblir att staten bereds tillgång till medborgarnas privata kommunikation. Så länge det första trafikurvalet sköts av ett statligt organ — FRA eller något annat — har ingenting i grunden förändrats, säger Anna Petersson från StoppaFRAlagen.nu.

Även Piratpartiet är fortsatt starkt kritiska.

- Vi är lika kritiska som förut till FRA-lagen. Allt som innebär att kablarna kopplas in betyder att det i praktiken fortfarande handlar om massavlyssning av svenska medborgare utan brottsmisstanke. Det är inte acceptabelt i en demokrati, säger Piratpartiets partiledare Rick Falkvinge.

Piratpartiet tog tydligt ställning mot FRA-lagen redan i sitt valmanifest inför valet 2006 och har arbetat hårt mot lagen ända sedan dess.

- Camilla Lindberg har ingen rätt att uttala sig å FRA-motståndarnas vägnar, säger Rick Falkvinge. Hon själv må ha givit upp kampen, men vi som hela tiden varit emot massavlyssningen är fortfarande kritiska.

Det nya lagförslaget lämnar ett stort antal frågetecken. Det är oklart exakt vem som ska sköta filtreringen och när den ska ske. Det är också oklart vad som egentligen avses med det luddiga begreppet ”trafikstråk”. Dessutom kommer tilläggspropositionen att läggas i december och röstas om tidigast nån gång under nästa vår. Det betyder att lagen som den står hinner träda i kraft och att kablarna kan kopplas in.

- Riv upp, gör om, gör rätt, var kravet vid demonstrationerna mot FRA-lagen den 16 september. Det kravet gäller fortfarande. Det behövs en bred parlamentarisk utredning, inte ännu fler frampressade kompromisser i slutna rum, säger Rick Falkvinge.

För mer information:

kontakta Anna Petersson, StoppaFRAlagen.nu, 073-9959374
kontakta Rick Falkvinge (pp), partiledare för Piratpartiet, 0708-303600
kontakta Christian Engström (pp), vice ordförande, 070-6633780
se Piratpartiets Pressweb, http://press.piratpartiet.se

Länkar och referenser:

SVT Gomorron Sverige: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=92724&lid=20080926&lpos=SVT1_0000_sitelink&from=tabla
(inslaget 7:15, ca 9 min in i inslaget)

Blogginlägg av Rick Falkvinge (pp): Totalsvek om FRA från även fp nära?
Blogginlägg av Christian Engström (pp): Nytt FRA-svek planeras
Piratpartiets Valmanifest 2006: http://docs.piratpartiet.se/valmanifest2006.pdf

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>