FRA-kritiker i fp viker sig enligt TT

Enligt TT pågår förhandlingar mellan allianspartierna om tillägg till FRA-lagen. Enligt samma källa är de sex folkpartistiska riksdagsledamöterna som lovat rösta för att riva upp lagen beredda att ge upp sitt motstånd om de får in ytterligare några ”integritetsstärkande tillägg”.

– Om de här uppgifterna stämmer sviker Camilla Lindberg och de andra folkpartisterna FRA-motståndet fullständigt, säger piratpartiets partiledare Rick Falkvinge.

– De lovade att rösta för att riva upp lagen och tillsätta en bred parlamentarisk utredning. Det löftet var tydligen bara tomma ord, om TT:s uppgifter är korrekta, säger Rick Falkvinge. Lagen ska rivas upp. Kablarna skall inte kopplas in. Allt annat är ett hundraprocentigt svek.

För mer information:

kontakta Rick Falkvinge (pp), partiledare för piratpartiet, 0708-303600
kontakta Christian Engström (pp), vice ordförande, 070-6633780
se piratpartiets pressweb, http://press.piratpartiet.se

Länkar och referenser:

TT-artikeln (hos Svenska Dagbladet)
Blogginlägg av Christian Engström (pp) som är mer utförligt

Kommentarer